Keš krediti za nezaposlene: Najbitnije informacije

Da li mogu da podignem kredit ako sam nezaposlen

Želimo da budemo iskreni i kažemo odmah na početku da je dobijanje kredita ukoliko nisi zaposlen veoma, veoma teško i mogućnosti su ekstremno limitirane, čak i za tim sa pozamašnim iskustvom kao što je naš. Jednostavno, banke ne gledaju nezaposlena lica kao svoje idealne klijente, najviše zbog nedostatka garancija vezanih za otplatu kredita. Samim tim, proces za podizanje bilo koje vrste kredita ukoliko nisi u radnom odnosu veoma je težak.

Međutim, isto tako vredi naglasiti da teško ne znači i nemoguće i da put do novca postoji, makar u određenom broju slučajeva. Da li je put koji ti se pruža lak? Nikako, ali ako je neophodan i jedini pred tobom, odgovor je veoma jasan. Srećom, tu smo da ti pomognemo tokom celokupnog procesa i predstavimo sve neophodne i najbitnije informacije koje se tiču mogućnosti za podizanja keš kredita za nezaposlene.

Da li mogu da podignem kredit ako sam nezaposlen?

Ovo pitanje zahteva malo opširniji odgovor. U tradicionalnom smislu podizanja kredita, jednostavno, ovakav vid pomoći nije dostupan. Istina je sledeća – bankarski proizvod pod nazivom „kredit za nezaposlene” u Srbiji ne postoji. Samim tim, moglo bi se prerano zaključiti da je jednostavno nemoguće podići kredit ukoliko si trenutno bez posla. Međutim, to je samo delimično tačno, jer postoji bankarski proizvod koji se zove kredit na bazi depozita”.

Prema rečima Narodne banke Srbije, svaka banka zadržava pravo da samostalno proceni da li je svaka osoba podrobna da dobije novčanu pomoć. Samim tim, kredit na bazi depozita nije dostupan u svim bankama koje rade u Srbiji, jer je izbor banke da li će takav proizvod nuditi svojim potencijalnim korisnicima ili ne.

Dakle, odgovor na pitanje sa početka teksta jeste da je moguće podići kredit u slučaju nezaposlenosti, ali pod jasnim uslovima koje određuje banka i samo banka, kao i da postoji samo jedna vrsta kredita koju je u toj situaciji moguće podići, a to je kredit na bazi depozita.

Šta je kredit na bazi depozita?

Kredit za nezaposlene na bazi depozita, tj. kredit koji je pokriven materijalnom kreditnom zaštitom, predstavlja kreditni proizvod niskog rizika po banku koja ga izdaje. Prema podacima dostupnim za 2021. godinu, 2% svih podignutih kredita u Srbiji bili su krediti na bazi depozita, što znači da nezaposlena lica itekako imaju mogućnostda podignu kredit kada imaju potrebu za tim.

Kredt na bazi depozita predstavlja vrstu bankarske pozajmice koja zahteva da isti ili malo veći iznos novca ostaviš u banci u kojoj podižete kredit u vidu depozita. Na ovaj način, banka ima sigurnost u vidu novca koji si deponovao, a ti dobijaš keš na ruke da sa njim raspolažeš sa njim dok je depozit siguran u banci dok se rate otplaćuju.

Što se tiče samog iznosta kredita na bazi depozita koji je moguće podići, sama visina iznosa varira od banke do banke i može iznositi 95%, 100%, ili 105% od iznosta depozita.

Prednosti kredita na bazi depozita

Kao neke od najvećih prednosti kredita na bazi depozita ističu se:

  • Obezbeđenost vašeg inicijalnog zaloga u banci kroz protekciju ušteđevine od strane same banke.
  • Veoma brzo obrađivanje i odobravanje kredita.

Ostale bitne informacije

Što se tiče ostalih informacija vezanih za ovu vrstu kredita, neki od preduslova mogu zavisiti od banke u kojoj želite da podignete ovakav gotovinski kredit za nezaposlene, ali opšte informacije su sledeće:

  • Period odobravanja: Najčešće 12, 24, ili 26 meseci.
  • Valuta: Ovakvi krediti za nezaposlene najčešće se odobravaju u evrima.
  • Kamatna stopa: Kamatna stopa najčešće je oko 5% na godišnjem nivou za iznose do 50.000.
  • Dokumentacija: Mahom slična kao za ostale vrste gotovinskih kredita i sastoji se od važećeg identifikacionog dokumenta, dokaza o novčanom depozitu u banci u kojoj podižete kredit, izvod sa računa u istoj toj banci, popunjeni obrazac.

Šta je kredit na bazi depozita

Uzmi Kredit ima rešenje za tvoje finansijske probleme

Jasno nam je koliko je teško, komplikovano, maltene i nemoguće podići gotovinski kredit ukoliko niste ni u stalnom ni u privremenom radnom odnosu. Jednostavno, banke u tim situacijama ne gledaju blagonaklono na potražioce ovog vida finansijske pomoći i to je činjenica, Zbog toga, potencijalna rešenja tvog problema maksimalno su ograničena i put to novčane injekcije je, pesnički rečeno, trnovit.

Međutim, to ne znači da treba da odustaneš, već da nastaviš da pokušavaš dok ne stigneš do rešenja, a to je upravo ono što ti Uzmi Kredit tim obećava. Iako ne možemo da ti obećamo da ćemo uspeti da ti obezbedimo keš kredit, definitivno dajemo reč da ćemo istražiti sva moguća rešenja tvog finansijskog problema i nećemo odustati dok ne pokušamo sve što je u našoj moći. Naši iskusni agenti tu su da ti pomognu, ili makar probaju da ti pomognu.

Tim koji smo sastavili sastoji se iz iskusnih eksperata koji imaju iskustva sa širokim dijapazonom novčanih olakšica. Do sada, pomogli smo zaposlenima na određeno i neodređeno da podignu kredit, uspeli da penzionerima obezbedimo gotovinske kredite, a imamo uspeha i sa obezbeđivanjem kredita za preduzetnike. Naše zadovoljni klijenti sa kojima smo sarađivali garancija su našeg kvaliteta, a naša posvećenost svakom pojedinačnom klijentu tajna je našeg uspeha. Pozovi nas i reci nam kako možemo da ti pomognemo.

Dopada ti se ovaj članak? Podeli ga

Nazad na listu saveta

Sada dostupno!

Preuzmi aplikaciju na svim platformama i dođi do najpovoljnijeg kredita. Uzmi kredit je inovativna aplikacija koja objedinjuje sve što ti je potrebno za dobijanje kredita. Klikni i uveri se sam!

Preuzmi aplikaciju

Sada dostupno!

Preuzmi aplikaciju na svim platformama i dođi do najpovoljnijeg kredita. Uzmi kredit je inovativna aplikacija koja objedinjuje sve što ti je potrebno za dobijanje kredita. Klikni i uveri se sam!

Preuzmi aplikaciju

Scroll to Top